Een goede madeleine-bakvorm is het aanschaffen meer dan waard. Je zult zien dat je ze vaker gaat bakken als je deze eenmaal hebt. Deze sinaasappel madeleines zijn echt waanzinnig lekker en staan in een handomdraai op tafel!

Ingrediënten:

  • 200 g patentbloem
  • 8 g bakpoeder
  • 1 g zout
  • 25 g volle melk
  • 25 g slagroom
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • Rasp van ½ sinaasappel
  • Sap van 1 ½ sinaasappel

 

Bereiding

Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en meng goed door elkaar.

Meng de melk en de slagroom en zet dit opzij. Smelt ondertussen de boter op middelhoog vuur.

Roer de eieren met de suiker los en voeg de rasp van 1 ½ sinaasappel en het sap van ½ sinaasappel toe. Voeg nu ¾ van het bloemmengsel toe en roer goed door. Voeg ¾ van het melkmengsel toe en meng tot een gladde massa. Voeg de rest van het bloem- en melkmengsel toe en roer tot een glad beslag.

Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door. Laat het beslag minimaal een uur in de koelkast afkoelen voor gebruik.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en vet de vormpjes in met gesmolten boter. Bestuif met een klein beetje bloem.

Vul de vormpjes voor ¾ met het beslag en bak de madeleines in 12-15 minuten gaar.