Dit is nu wat je noemt een ”recht toe recht aan recept” waar je iedereen wakker voor kunt maken! Een goede cake  vind ik niet alleen super lekker, maar is ook nog eens heel eenvoudig! Als je dit recept gemaakt hebt, koop je écht nooit meer kant en klare ”begrafenis-cake”. En omdat mannen vaak houden van comfort food dat in een handomdraai op tafel staat, is dit hét ideale vaderdag-baksel! Aan de slag dus!

Ingrediënten
100 g boter (op kamertemperatuur, + extra om in te vetten)
100 g witte basterdsuiker
100 g ei (ongeveer 2 eieren)
100 g bloem (+ extra om te bestuiven)
5 g bakpoeder
mespuntje zout
10 g cacaopoeder

Verder nodig
1 cakeblik (500 g)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C. Het het cakeblik rijkelijk in met boter en bestuif met een klein beetje bloem. Meng de boter met de basterdsuiker en klop dit ongeveer 5 minuten tot een zeer luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog eens 5 minuten door. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg dit samen met het zout toe aan het botermengsel en spatel alles kort door elkaar. Zeef de cacaopoeder en spatel dit door 100 gram van het cakebeslag.

Doe de helft van het blanke cakebeslag in de cakevorm. Verdeel vervolgens al het chocoladebeslag over het blanke beslag. Probeer ervoor te zorgen dat het chocoladebeslag niet tegen de rand van de cakevorm komt, zodat je het marmereffect na het bakken niet aan de buitenkant ziet. Sluit af met de andere helft van het blanke cakebeslag. Bak de marmercake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Keer de cakevorm na het bakken meteen met een klap op het aanrecht om. Plaats de cakevorm na het lossen weer over de cake. Op deze manier blijft de cake langer smeuïg.