Als je hier je diner mee afsluit, heb je gegarandeerd succes! Naast dat de flensjes gewoon super lekker zijn, is het flamberen van een dessert een spektakel om naar te kijken! Bij het bakken van flensjes is het belangrijk dat je de koekenpan tussendoor goed blijft invetten. Ik gebruik daarvoor het liefst zonnebloemolie, omdat ze dan makkelijker uit de pan komen. Doe vooral niet teveel beslag in een keer in de pan. De flensjes zijn namelijk het lekkerst als ze heel dun zijn. Om veiligheidsredenen adviseer ik je om de crêpes suzette niet onder de afzuiger te flamberen.

Ingrediënten (voor ongeveer 6 Crêpes Suzette)

flensjes
100 g bloem
30 g fijne kristalsuiker
2 eieren
240 g volle melk
20 g boter (gesmolten)
mespuntje zout

karamelsaus
50 g fijne kristalsuiker
50 g boter (kamertemperatuur)
100 g sinaasappelsap
20 g sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Grand Marinier)

verder nodig
koekenpan van ongeveer 23 cm doorsnede
zonnebloemolie om in te bakken

Meng alle ingrediënten voor het flensjesbeslag in een kom door elkaar. Klop het beslag een paar keer goed door met een garde, om klontjes te verwijderen. Zelf vind ik het makkelijk om hier een staafmixer of foodprocessor voor te gebruiken. Verhit de koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Schenk een beetje van het beslag in de koekenpan en verspreid het zo snel mogelijk door de pan rond te draaien. Zorg dat de hele pan bedekt is met een dun laagje beslag. Zet de pan terug op het vuur en wacht tot de bovenkant droog begint te worden (na ongeveer 1 minuut). Keer het flensje om en bak hem kort aan de andere kant. Vouw het flensje in vieren op en leg hem op een bord of schaal.

Als al het beslag op is, kun je beginnen met het maken van de saus. Karameliseer de suiker op middelhoog vuur en blus deze af met de boter. Voeg in kleine beetjes de sinaasappelsap toe, om te voorkomen dat de saus teveel gaat bruisen. Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de sinaasappellikeur toe. Flambeer de crêpes suzette door de sinaasappellikeur aan te steken met een aansteker of lucifers. Serveer eventueel met een bol vanille-ijs.