Deze muffins maak ik vaak als er onverwacht visite komt en ik snel iets lekkers moet maken. Ze staan namelijk zo in de oven! Zelf vind ik het lekker om ze wat groter te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om ze iets kleiner te houden. Let erop dat de baktijd dan iets korter is. De papieren vormpjes heb ik zelf gevouwen van bakpapier. Je kunt dit heel eenvoudig doen door vierkantjes te knippen van een vel bakpapier en deze om een glas of beker te vouwen. Zet de vormpjes vervolgens in een muffinpan en vul ze met het beslag.

Ingrediënten (ongeveer 6 muffins)
150 g bloem
3 g bakpoeder
125 g poedersuiker
1 g zout
2 tl vanille-extract
125 g zonnebloemolie
2 eieren
200 g blauwe bessen

Verder nodig
muffinpan

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de zonnebloemolie en de eieren toe en roer het geheel met een garde tot een glad beslag. Voeg 150 gram blauwe bessen toe en spatel dit door het beslag. Vul de vormpjes voor ongeveer 3/4 met beslag en gebruik het overgebleven deel van de blauwe bessen om over de muffins te verdelen (niet meer dan 5 blauwe bessen per muffin). Bak de muffins in ongeveer 25 minuten af.