Ik ben altijd blij als de kersentijd weer is aangebroken. Je kunt er namelijk super veel lekkere dingen mee bakken! Een van de makkelijkste baksels met kersen is waarschijnlijk de traditionele clafoutis. Normaal gesproken worden kersen overgoten met een mengsel van melk, ei, bloem en suiker. Ik heb er deze keer voor gekozen om een glutenvrije variant te maken met amandelmeel. In plaats van kleine ramekins kun je ook een grotere ovenschaal gebruiken. Let er wel op dat de baktijd dan anders kan zijn. Je kunt dit dessert het beste serveren als het nog licht warm is.

Ingrediënten (3 ramekins)
250 g verse kersen
2 eieren
50 g fijne kristalsuiker
10 g maïzena
60 g amandelmeel
75 g volle melk
10 g boter (gesmolten)

Verder nodig
3 ramekins
boter om in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C en vet de ramekins in met boter. Ontpit de kersen en leg er in elke ramekin een aantal (ongeveer 4). Meng alle ingrediënten voor het beslag en schenk de ramekins voor ongeveer ¾ vol. Bak ze in ongeveer 25 minuten af. De randjes moeten bruiner worden dan het midden.