Super makkelijk, maar o zo lekker! Zoals de naam misschien al doet verklappen, vindt dit koekje zijn oorsprong in Amerika. Inmiddels is hij zo populair, dat eigenlijk elke enthousiaste thuisbakker ze een keer gemaakt moet hebben! Je kunt bij dit recept spelen met de baktijd. Sommigen vinden het lekker als de koekjes nog een beetje ‘chewy’ van binnen zijn. Anderen hebben ze liever krokant. Zelf hou ik meer van brosse/krokante koekjes. De baktijd in die in dit recept gegeven wordt, levert een krokant koekje op.

Ingrediënten (voor 26 chocolate chip cookies)
160 g boter
160 g lichte basterdsuiker
1 ei
250 g bloem
3 g bakpoeder
2 g zout
160 g pure chocolade (callets of grof gehakt)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter met de basterdsuiker en het ei. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng tot slot de stukjes pure chocolade door het deeg. Weeg bolletjes deeg af van ongeveer 30 gram. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat, zodat je ronde koekjes van ongeveer 4 centimeter doorsnede krijgt. Bak de chocolate chip cookies gedurende 18 minuten goudbruin en gaar.