Wafels zijn er in alle soorten en maten; Brusselse, Luikse, en natuurlijk de Hollandse! Het zoeken naar de juiste receptuur heeft behoorlijk wat tijd in beslag genomen. De meeste recepten die ik probeerde, leverde een vrij droog en compact resultaat op. Na veel proberen en aanpassen, kwam ik tot dit recept. Zelf vind ik deze wafels het lekkerst met een flinke laag poedersuiker en rood fruit. Uiteraard kun je creatief zijn met verschillende toppings, zoals slagroom, vers fruit, chocolade, of bijvoorbeeld een bol vanille-ijs. Deze wafels zijn warm het lekkerst.

Ingrediënten (voor ongeveer 6 wafels)
2 eieren
75 g witte basterdsuiker
25 g vanillesuiker
250 g volle melk (kamertemperatuur)
200 g bloem
6 g bakpoeder
2 g zout
25 g boter (gesmolten)
25 g zonnebloemolie

Verder nodig
wafelijzer
Boter, om in te vetten

Bereiding
Verwarm het wafelijzer voor. Klop de eieren met de basterdsuiker en de vanillesuiker in ongeveer 5 minuten luchtig. De eieren moeten bijna wit van kleur zijn. Voeg de melk toe, samen met de gezeefde bloem en bakpoeder. Voeg tot slot het zout, de boter en de zonnebloemolie toe. Vet het wafelijzer in met boter en schenk de vorm vol met het wafelbeslag. Bak de wafels in ongeveer 3 minuten gaar.

Tip: sommige wafelijzers kun je op temperatuur instellen. Kies in dat geval een temperatuur van 200 °C.