Pêche melba is een ijsdessert dat ooit bedacht is door de Franse topkok Auguste Escoffier. Omdat ik gek ben op verse perzik, leek het mij een goed idee om mijn versie van dit dessert met jullie te delen! In Nederland wordt dit dessert vaak geserveerd met slagroom. Omdat het oorspronkelijke recept geen slagroom bevat, heb ik dit niet opgenomen in het recept. Uiteraard staat het je vrij om er een flinke toef slagroom aan toe te voegen.

Ingrediënten (voor 4 desserts)

Voor het kruimeldeeg
50 g boter (koud)
50 g witte basterdsuiker
50 g amandelmeel
50 g bloem
1 mespuntje zout

Voor de gepocheerde perziken
2 rijpe perziken
400 g water
200 g fijne kristalsuiker
½ citroen

Verder nodig
150 g frambozen
12 bolletjes vanille-ijs

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter en de basterdsuiker en voeg het amandelmeel, de bloem en het zout toe. Verkruimel alles tussen je vingertoppen tot zich grove kruimels vormen. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de kruimels volledig afkoelen.

Snijd de perziken in partjes. Breng het water met de suiker en het sap van een halve citroen aan de kook. Pocheer de perziken ongeveer 5 minuten in de suikersiroop. Laat de perziken uitlekken en afkoelen.

Pureer de frambozen en haal de puree vervolgens door een zeef. Verdeel het kruimeldeeg en de gepocheerde perziken over 4 dessertglazen. Doe in elk dessertglas 3 bolletjes ijs en werk de desserts vervolgens af met een beetje frambozenpuree.