Typisch zo’n koekje waarbij een hele rol gewoon niet veilig is. Hoog tijd om het recept met jullie te delen. Mocht je behoefte hebben aan iets anders, dan kun je creatief zijn door specerijen aan het deeg toe te voegen. Denk hierbij aan een kleine hoeveelheid anijszaad of speculaaskruiden. Indien je niet over een uitsteker van 7 centimeter doorsnede beschikt, kun je ook een beker of glas zoeken van dezelfde doorsnede. Die fungeert prima als uitsteker!

VOOR ONGEVEER 25 DIGESTIVES
100 g boter
75 g witte basterdsuiker
15 g honing
15 g volle melk
50 g havermout
150 g volkorenmeel
1 g bakpoeder
1 g zout

VERDER NODIG
Bloem, om te bestuiven
Ronde uitsteker van 7 centimeter doorsnede

BEREIDING
Meng de boter met de basterdsuiker en de honing. Voeg de melk toe en meng tot een gladde en zalvige massa. Meng de havermout met het volkorenmeel en vermaal dit 1 á 2 minuten in foodprocessor. Je kunt hiervoor ook een blender of de hakmolen van een staafmixer gebruiken. Op deze manier worden de stukjes havermout iets kleiner. Voeg alle droge ingrediënten toe aan het botermengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Is het deeg nog te brokkelig? Voeg dan een paar druppels melk toe.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dikte. Steek koekjes uit van 7 centimeter doorsnede en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit recept is voldoende voor 2 volle bakplaten van 35 x 45 centimeter. Bak de koekjes in 13 tot 15 minuten goudbruin en gaar. Bak de platen één voor één af.