Iedereen kent natuurlijk de bekende zakjes fudge uit de supermarkt, maar zelfgemaakt is het toch echt een stuk lekkerder! Ik kwam eigenlijk op het idee om fudge te maken door mijn vader; hij is namelijk totaal verslingerd aan deze zoete lekkernij. Inmiddels maak ik het dan ook regelmatig voor hem!

VOOR DE FUDGE
250 g slagroom
250 g gecondenseerde melk
450 g fijne kristalsuiker
25 g glucose (of honing)
1 vanillestokje (eventueel)

VERDER NODIG
boter, om in te vetten
1 digitale suikerthermometer
1 vierkante bakvorm van 15 x 15 centimeter

BEREIDING
Vet een vierkante bakvorm van 15 x 15 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Laat twee flapjes bakpapier aan de zijkanten omhoog steken, zodat je de fudge na het afkoelen er makkelijk uit kunt halen.

Doe alle ingrediënten en eventueel het merg van één vanillestokje in een pan. Kook het mengsel al roerend tot 119 °C. Blijf continu roeren met een garde en zorg dat je de gehele bodem raakt. Door de gecondenseerde melk kan het mengsel namelijk zeer snel aanbranden. Houd de thermometer tijdens het roeren constant in het mengsel.

Giet het mengsel in de geprepareerde bakvorm en laat dit volledig afkoelen. Haal de fudge uit de vorm en snijd deze met een scherp mes in blokjes.