top of page

Biscuit (kapsel)

Foto van schrijver: Hans SpitsbaardHans Spitsbaard

Bak je regelmatig? Dan is dit recept er eentje die je gegarandeerd moet opslaan. Een goede slagroomtaart of bijvoorbeeld chipolatataart valt of staat met een heerlijk zacht biscuit. Dit recept levert een heerlijk luchtig en mals biscuit op, met een klein vleugje vanille en citroen. De ideale basis voor al je zachte taarten dus! Deze hoeveelheid is genoeg voor een springvorm van 24 cm doorsnede, of 2 taartpannetjes van 20 cm doorsnede. Net als met alle andere cakes; laat deze na het afbakken goed afkoelen, met de vorm erover heen. Zo blijft het vocht/de condens in de cake en verdampt het niet. Dit levert een zachtere en smeuïger cake of biscuit op!

Ingrediënten

300 g ei (6 eieren)

150 g fijne kristalsuiker

135 g patentbloem

15g custardpoeder

Mespuntje zout

1/2 citroen (rasp)


Verder nodig

Boter, om in te vetten

Taartpan of springvorm


Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Doe de eieren samen met de suiker een kom. Plaats de kom boven een bain-marie en klop met een garde de eieren met de suiker los. Het ei-mengsel moet lauw aanvoelen en de suiker moet zijn opgelost. Haal de kom van de bain-marie af en klop het mengsel heel luchtig op. Dit kan echt wel 10 minuten duren. Het mengsel is pas luchtig genoeg als het bijna wit van kleur is. Zeef de bloem en het custardpoeder. Spatel dit samen met de citroenrasp zo luchtig mogelijk door het ei-mengsel. Stort het beslag in een ingevette (spring) vorm. Bak het biscuit in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar.


162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page