top of page
Foto van schrijverHans Spitsbaard

Goudse moppen

Zonder twijfel echt mijn lievelingskoekje. Waarom? De eenvoud! Dit deeg maak je letterlijk in 5 minuten. Daarnaast zijn ze ook nog eens gevaarlijk lekker. Écht de smaak van een klassiek roomboter koekje waar iedereen zo gek op is. Dit deeg kun je heel goed van tevoren bereiden en de rollen deeg kun je vervolgens invriezen. Krijg je gasten? Neem dan een rol deeg uit de vriezer, snijd er plakjes van en je hebt binnen een half uur verse koekjes!


Ingrediënten

200 g boter

125 g witte basterdsuiker

½ citroen (rasp)

Mespuntje zout

1 eidooier

250 g bloem

Verder nodig

250 g fijne kristalsuiker

Werkwijze

Meng de boter met de suiker en de citroenrasp. Voeg de eidooier toe en meng door elkaar. Voeg tot slot de bloem en het zout toe en kneed tot een glad deeg. Maak rolletjes van ongeveer 5 centimeter doorsnede en leg deze verpakt in plastic folie een uurtje weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht). Maak de rollen licht vochtig met je handen en wat water. Rol de rollen nu door de suiker heen, zodat ze rondom een laagje suiker hebben. Snijd plakken van ongeveer 5 mm dikte en leg ze op een bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Stroopkoeken

Comments


bottom of page