Makkelijk, maar o zo lekker! Slagroom met frambozen is een van mijn favoriete smaakcombinaties. Fris en romig; de perfecte smaakcombinatie als je het mij vraagt! Dit recept is goed voor twee cakes. Lekker uitdelen dus!

VOOR DE BISCUIT
4 eieren
125 g fijne kristalsuiker
110 g bloem
15 g custardpoeder
30 g boter, gesmolten

VOOR DE VULLING
400 g slagroom
40 g fijne kristalsuiker
150 g frambozenconfituur
250 g zomerfruit (frambozen, bramen, aardbeien en blauwe bessen)

VERDER NODIG
spuitzak (eventueel)
poedersuiker, om te bestuiven
takjes munt, om mee te garneren
100 g zomerfruit, om mee te garneren

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten met de suiker stijf. Begin pas met het toevoegen van de suiker, zodra de eiwitten goed schuimig zijn. Doe dit beetje bij beetje. Klop de dooiers zo kort mogelijk door het eiwitschuim.

Zeef de bloem en het custardpoeder en spatel dit zo luchtig mogelijk door het eierbeslag. Spatel tot slot de gesmolten boter door het beslag.

Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Deze hoeveelheid beslag is precies voldoende voor een bakplaat van ongeveer 35 x 45 centimeter. Bak de biscuitplak in ongeveer 8 minuten af. Haal de biscuitplak na het bakken direct van de bakplaat en keer deze om op een tweede vel bakpapier dat op je werkblad ligt. Verwijder het bakpapier van de onderkant van de biscuitplak en laat deze volledig afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Smeer een dunne laag frambozenconfituur op de bovenkant van de biscuitplak. Smeer hier vervolgens een laag slagroom van ongeveer 5 millimeter dik over uit. Leg een rij frambozen op de rand van de lange zijde van de biscuitplak en rol deze nu op. Doe dit zo strak mogelijk.

Snijd de rol door midden en spuit kleine doppen slagroom op de bovenkant van beide rollen. Knip drie stroken bakpapier van ongeveer 2 centimeter breed. Maak ze nat onder stromend water en knijp ze vervolgens uit. Op deze manier nemen ze makkelijker de vorm van de rolcake aan.

Leg de stroken bakpapier decoratief over de cakerollen en bestuif de bovenkant met poedersuiker. Ze de bovenkant van de rollen vol met rood fruit en garneer met kleine blaadjes munt.