Deze super lekkere kokos-rum truffels maakte ik tijdens mijn chocolaterie-opleiding in Antwerpen. Dit is een van de vele goede recepten die ik aan deze periode heb over gehouden. Voordeel: ze zijn heel makkelijk te maken! Je moet je alleen even verdiepen in het tempereren van chocolade. Gelukkig heb ik hier op mijn blog een uitgebreide uitleg over!

VOOR XX KOKOS-RUM TRUFFELS
200 g melkchocolade (callets, of grof gehakt)
100 g geraspte kokos
30 g witte rum

VOOR DE AFWERKING
500 g witte chocolade (callets, of grof gehakt)
300 g geraspte kokos

BEREIDING
Tempereer de melkchocolade. Voeg de geraspte kokos en de rum toe. Roer goed door elkaar en wacht tot het mengsel stevig begint te worden (dit duurt ongeveer 2 minuten). Vorm kleine balletjes van het mengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat de truffels uitharden, terwijl je de witte chocolade tempereert. Neem wat witte chocolade in je handpalmen en rol de truffels per 2 of 3 door de witte chocolade (ja hier worden je handen vies van). Leg de truffels op het bakpapier om uit te harden.

Voorzie de truffels op dezelfde manier van een tweede laag chocolade, maar rol ze daarna door de geraspte kokos. Laat de truffels uitharden, voor je ze uit de geraspte kokos haalt en/of consumeert