Amandelkrullen! Dit heerlijke krokante koekje is niet alleen lekker bij de koffie, maar ook zeer geschikt als basis voor een snel en lekker dessert. Vul ze bijvoorbeeld met een bolletje ijs en een rozetje slagroom. Succes gegarandeerd! Het recept is vrij eenvoudig. Bij het vormen van de krullen moet je overigens wel snel werken! Na het bakken heb je omgeveer 2 minuten de tijd om de koekjes in de gewenste vorm te krijgen.

Ingrediënten (ongeveer 25 amandelkrullen)

140 g eiwit

230 g fijne kristalsuiker

1 snufje zout

40 g bloem

50 g roomboter (+ extra om in te vetten)

250 g amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een bakplaat in met boter

Meng het eiwit, de suiker en het zout, met een garde kort door elkaar.

voeg de bloem toe en meng tot een gladde massa.

Smelt de boter en verkruimel het amandelschaafsel lichtjes, door het een beetje fijn te knijpen. Voeg dit samen met de gesmolten boter toe aan het eiwit mengsel en meng alles kort door elkaar.

Leg met een eetlepel kleine hoopjes beslag op de bakplaat en druk deze zo plat mogelijk met een natte vork. De koekjes moeten goed dun zijn, anders worden ze taai, in plaats van krokant.

Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten af. Ze zijn gaar als de koekjes een bruin randje hebben.

leg ondertussen een rolstok of een deegroller klaar, waar je de koekjes mee kunt vormen

haal de bakplaat uit de oven, zodra de koekjes gaar zijn.

steek met een scherp platenmes de koekjes van de bakplaat en leg ze over de rolstok/deegroller. Na ongeveer 2 minuten zijn de krullen hard.

Als de koekjes te snel hard worden, kun je ze even terug zetten in de oven. Op deze manier kun je ze langer vormen. Wil je er een leuk dessert van maken? Maak de amandelkrullen dan iets groter en duw ze na het bakken in een soepkom, zodat ze tot een bakje gevormd worden. Op deze manier zijn ze goed te vullen met bijvoorbeeld ijs.