Wat een eer was dit! De keuken delen samen met Rutger van den Broek! Ondanks het feit dat onze levens er heel anders uit zien, bleken we allebei met dezelfde motivatie te bakken. Het is niet alleen onze grootste passie, ook is het voor ons een manier om even tot onszelf te komen en alle hectiek even te ontvluchten. Los van zijn passie voor bakken, vond ik het ook leuk om te merken hoe Rutger het vak als ‘’schrijver’’ heeft gevonden. Inmiddels heeft hij meerdere boeken geschreven en blijft hij mij met zijn baksels en creativiteit verbazen.

En toen was het moment daar; Ik stond in de keuken met Rutger! We hadden ons voorgenomen een lekkere en simpele Philadelphia Cheesecake te maken met een compote van rood fruit. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens super makkelijk! Ook werd ik aangenaam verrast door de smaak van Philadephia Naturel; romig, fris en dus ideaal voor het maken van een Cheesecake! Tijdens het bakken kwamen we tot de ontdekking dat we zelfs bij de meest simpele bereidingen van elkaar konden leren! Zo nam ik het recept voor het kruimeldeeg voor mijn rekening en leerde Rutger mij hoe ik compote met maïzena kon maken in plaats van met geleisuiker.

Ingrediënten

kruimels
30 g boter
30 g witte basterdsuiker
¼ citroen, rasp
30 g bloem
30 g amandelmeel

cheesecakemengsel
150 g slagroom
50 g suiker
200 g Philadelphia naturel
1 tl vanille-extract

compote
250 gr (diepvries)zomerfruit
2-3 el suiker
½ citroen, sap
1 ½ tl maïzena
2 el water

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de boter met de basterdsuiker en de citroenrasp. Voeg de bloem en het amandelmeel toe en meng het tussen je vingertoppen tot kruimels. Verspreid de kruimels over de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Laat de kruimels afkoelen en verdeel ze vervolgens over 4 potjes/glaasjes.

Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze stijf. Voeg de Philadelphia en het vanille-extract toe en klop deze er kort door. Verdeel het cheesecakemengsel over de potjes/glaasjes en zet deze tot gebruik in de koelkast.

Doe het rode fruit met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het zo’n 5 minuten zachtjes koken. Meng de maïzena met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote al roerend nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur. Laat de compote afkoelen en schep deze voor het serveren op de Philadelphia cheesecake.

Ga je deze cheesecake ook maken, of heb je een andere Philadelphia cheesecake creatie gemaakt? Deel het dan met de #mijnphiladelphiacheesecake.

Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan maken, succes!
www.philadelphia.co.nl