Als ik geen yoghurt, muesli, of brood meer in huis heb, maak ik deze pannenkoekjes vaak als ontbijt. Telkens als ik ze eet, bedenk ik me dat ik dit elke dag wel als ontbijt zou willen! Ze zijn ongelooflijk lekker met een flinke schep honing en vers fruit. Uiteraard kun je zelf creatief zijn met smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van hangop, honing en banaan? Mocht je dat ook niet trekken, dan kun je je natuurlijk altijd nog uitleven met een pot chocolade- of hazelnootpasta! Eetze!

Ingrediënten (6 tot 8 pannenkoeken)

Pannenkoeken
300 g volle melk
225 g bloem
3 g bakpoeder
2 g zout
2 eieren
15 g fijne kristalsuiker
40 g boter (gesmolten en afgekoeld, + extra om in te bakken)

Garnering
Vers fruit naar keuze
honing

Bereiding
meng alle ingrediënten met elkaar in een ruime beslagkom. Roer het beslag stevig door met een garde, om eventuele klontjes te verwijderen. Om zeker te zijn van een mooi glad beslag, kun je hiervoor ook een staafmixer gebruiken.

Zet een kleine koekenpan (ongeveer 15 cm doorsnede) op middelhoog vuur en smelt hierin een klein klontje boter. Schenk net zoveel beslag in de koekenpan, tot je een laag van ongeveer 1 centimeter dik hebt. Zodra er belletjes aan de oppervlakte ontstaan en de zijkanten redelijk droog zijn, kun je de pannenkoeken omdraaien (na ongeveer 3 minuten). Bak de pannenkoeken ongeveer 1 minuut aan de andere kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt testen of de pannenkoeken gaar zijn, door er een satéprikker in te steken. Als er beslag aan blijft hangen wanneer je de satéprikker eruit haalt, moeten ze nog 1 á 2 minuten bakken. Laat de pannenkoeken een klein beetje afkoelen en serveer ze met vers fruit en honing.