Hazelnootpasta is hip and happening! de bekende potten van Nutella worden niet alleen meer gebruikt om onze boterham mee te beleggen, maar ook om taarten en cakes te bakken. Eerlijk gezegd was ik wel teleurgesteld toen ik laatst op de ingrediëntenlijst keek. Zo bijzonder veel hazelnoten zitten er namelijk niet in. Reden genoeg om mijn eigen variant met jullie te delen. En ik verzeker je…dit recept ga je écht veel vaker maken als je het eenmaal geprobeerd hebt!

Ingrediënten
1 recept hazelnootpraliné
50 g pure chocolade (maximaal 70% cacao)

Bereiding
Maak de hazelnootpraliné volgens het recept. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en meng dit met 250 gram hazelnootpraliné. In het begin is de hazelnootpasta erg vloeibaar. De chocolade moet namelijk eerst afkoelen om de hazelnootpasta steviger te laten zijn. Na ongeveer 2 uur is hij geschikt om te smeren. Bewaar de hazelnootpasta in een afgesloten pot en buiten de koeling.