De kokosmakron is écht een oer-Hollandse lekkernij. De Fransen hebben hun eigen variant, namelijk ”rochers coco”. Zelf vind ik kokos enorm goed combineren met chocolade en dus besloot ik om ze van een laagje pure chocolade te voorzien. Ik gaf ze ook nog een luxe-draai door ze af te werken met Crispy Pearls van Callebaut, die ik door goudpoeder rolde. Uiteraard kun je dit ook weg laten of er een andere creatieve draai aan geven. Je hoeft de rochers niet per sé tot piramides te vormen. Je kunt er bijvoorbeeld ook gewoon balletjes van rollen.

Ingrediënten (ongeveer 12 stuks)
70 g eiwit
120 g kokos
120 g fijne kristalsuiker
200 g pure chocolade (getempereerd)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C. Kneed het eiwit, de kokos en de suiker met de hand tot een samenhangend deegje en weeg stukjes af van ongeveer 20 gram. (door de stukjes af te wegen, weet je zeker dat alle rochers even groot worden). Spoel je handen af en vorm de afgewogen stukjes met vochtige handen tot kleine piramides.

Zet de rochers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten af. De rochers kleuren aan de randen sterker dan in het midden. Laat de rochers na het bakken afkoelen tot kamertemperatuur.

Doop de rochers nadat ze helemaal zijn afgekoeld in de getempereerde chocolade (zie Hans Helpt) en werk ze eventueel op een leuke manier af. Laat de chocolade volledig uitharden voor je de rochers serveert.