Toen ik laatst geen toetjes meer in huis had, vroeg ik oma om haar recept voor rijstepap. Dat is namelijk iets waar ik écht altijd zin in heb! Toch besloot ik om er zelf een draai aan te geven door er het merg van een vanillestokje aan toe te voegen. Tot slot kwam ik ook nog op het idee om er wat slagroom doorheen te spatelen. Dat bleek een bijzonder goede keuze te zijn geweest! Zo ontzettend lekker…

Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)
2 eidooiers
600 g volle melk
70 g risottorijst
50 g fijne kristalsuiker
1 vanillestokje
25 g boter
120 g slagroom

Verder nodig
kaneel, om te bestrooien

Bereiding
Was de rijst twee maal in koud water om het zetmeel eraf te spoelen. Roer de dooiers met een klein scheutje van de melk en de helft van de suiker tot een glad papje. Breng de resterende melk met de andere helft van de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook. Voeg de rijst toe zodra de melk kookt. Zet het vuur laag en kook de rijstepap in ongeveer 25 minuten gaar. Blijf continue roeren om aanbranden te voorkomen.

Voeg het dooiermengsel toe en kook de rijstepap nog twee minuten door. Voeg de boter toe en stort de rijstepap op een bord of plaatje. Dek de pap af met plastic folie en laat hem volledig afkoelen in de koelkast.

Klop de slagroom stijf en spatel deze zo luchtig mogelijk door de rijstepap. Bestrooi de rijstepap voor het serveren eventueel met wat kaneel.