Als je hier eenmaal van begint te eten, kun je waarschijnlijk niet meer stoppen! Door de ruime hoeveelheid praliné, proef je de rijke smaak van hazelnoten. Het recept voor hazelnootpraliné heb ik al eerder op mijn blog geplaatst en is ideaal om te gebruiken voor deze lekkernij. Voor dit recept heb ik de nougatine voor de helft tot praliné gedraaid. De andere helft heb ik enkel tot fijne stukjes gemalen, om te gebruiken voor het chocoladelaagje.

Ingrediënten (ongeveer 15 Ferrero Rochers)

Voor de hazelnootvulling
15 hele hazelnoten
1 recept praliné (voor de helft gemalen tot praliné, de andere helft gemalen tot fijne stukjes)
150 g melkchocolade

Voor de chocoladelaag
250 g melkchocolade (getempereerd)
25 g zonnebloemolie
50 g nougatine (fijne stukjes)
20 g cornflakes (fijne stukjes)

Bereiding
Rooster de hele hazelnoten en de hazelnoten voor de praliné in een voorverwarmde oven van 160 °C. Maak het recept voor de praliné vervolgens zoals beschreven op deze pagina, maar vermaal de nougatine nu maar voor de helft tot pasta. De andere helft moet grover van structuur en droog blijven.

Smelt de chocolade au-bain marie en voeg 150 g praliné (pasta) toe. Stort de massa op een bord of plaatje en laat dit opstijven in de koelkast. Draai balletjes van de opgesteven chocolade-hazelnootmassa met, in de kern van elk balletje, een geroosterde hazelnoot. Leg de balletjes een paar minuten in de vriezer, zodat ze goed stevig zijn.

Tempereer de melkchocolade en voeg de zonnebloemolie, de fijne stukjes nougatine en de cornflakes toe. doop de opgesteven balletjes in het chocolademengsel en laat ze uitharden op een vel bakpapier.

*De zonnebloemolie word toegevoegd om het chocolademengsel vloeibaarder te maken. Meestal word hier gesmolten cacaoboter voor gebruikt, omdat de chocolade hierdoor weer volledig zal uitharden. Zonnebloemolie is toegankelijker, maar heeft als enige nadeel dat de chocolade wat zacht zal blijven na het opstijven.