Van alle candybars uit de supermarkt is dit toch wel mijn favoriet. Het werd dus hoog tijd om ze zelf eens te maken. Guess what? Het recept is eigenlijk super simpel! (afgezien van het tempereren van de chocolade misschien). Besteed vooral voldoende tijd aan het afwegen en vormen van de kokosrolletjes. Hoe netter je dit doet, hoe mooier en strakker het eindresultaat. Het dompelen van de kokosrolletjes kun je het beste met een speciale pralineervork of gewone oude vork doen. Buig in het laatste geval de middelste tanden om, zodat je een soort hooivork krijgt. Dompel de kokosrolletjes één voor één onder in de getempereerde chocolade. Haal ze omhoog met de vork en tik een paar keer op de rand van de kom met chocolade om de overtollige chocolade kwijt te raken. Zet de bounty’s op een plaatje met bakpapier in de koelkast, zodat deze volledig kunnen uitharden.

VOOR 14 REPEN VAN 30 GRAM
200 g geraspte kokos
230 g gecondenseerde melk
500 g melkchocolade, getempereerd (callets, of grof gehakt)

VERDER NODIG
Zonnebloemolie, om in te vetten
Vork (middelste tanden omgebogen)

BEREIDING
Meng de geraspte kokos met de gecondenseerde melk tot een kleverige massa. Vorm 14 rolletjes van ongeveer 30 gram. Druk de rolletjes vervolgens een klein beetje plat.De afgeplatte rolletjes moeten ongeveer 1 centimeter dik zijn. Het beste kun je voor het vormen van de rolletjes je handen invetten met zonnebloemolie. Op deze manier blijft de kokos niet aan je handen plakken.

Leg de kokosrolletjes op een plaatje met bakpapier en plaats deze ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Tempereer de melkchocolade en doe deze in een schaaltje waar je goed in kunt dompelen. Dompel de kokosrolletjes één voor één onder en haal ze omhoog met de vork. tik een paar keer op de rand van de kom met chocolade om de overtollige chocolade kwijt te raken. Je kunt de bounty’s van een fraai motief voorzien, door de nog natte bovenkant voorzichtig aan te tippen met een van de tanden van de vork.

Laat de bounty’s minimaal 30 minuten uitharden in de koelkast.