Marshmallows is typisch een product dat écht veel lekkerder is als je deze zelf maakt! Geef ze een extra luxe draai door er het merg van een vanillestokje aan toe te voegen en je hebt een super lekkere versnapering voor bij de koffie. Deze strikken zijn niet alleen super leuk om te maken, maar zijn ook zeer geschikt als decoratie op bijvoorbeeld een mooie desserttaart.

VOOR 1 TROMMEL VOL
200 g fijne kristalsuiker
10,5 blaadjes gelatine
145 g glucose
70 g water
1 vanillestokje

VERDER NODIG
50 g maizena
50 g poedersuiker
1 digitale suikerthermometer
1 spuitzak
1 glad spuitmondje van 12 mm doorsnede

BEREIDING
Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water. Doe 90 gram van de glucose in de kom van de keukenmachine. Doe de overige glucose (55 gram) in een klein steelpannetje, samen met de suiker, het water en het merg van het vanillestokje. Kook het mengsel in tot 110 °C. Haal de pan van het vuur, zodra de juiste temperatuur bereikt is en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer tot alle gelatine is opgelost. Doe het mengsel in de kom van de keukenmachine en begin met kloppen op middelhoge snelheid. Het mengsel wordt steeds witter van kleur. Na ongeveer 10 minuten ontstaat een witte en enigszins taaie massa.

Doe de massa in een spuitzak met een glad spuitmondje van 12 millimeter doorsnede. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng de poedersuiker met de maizena en bestuif hier de bakplaten mee. Spuit lange banen op de bakplaten en bestuif deze vervolgens met het poedersuiker mengsel. Laat de banen minimaal 2 uur aandrogen.

Snijd de banen in stukken van 15 centimeter lang. Wentel ze even door het poedersuiker mengsel zodat ze niet meer plakken. Leg er vervolgens een knoop in.